Društvo

Rakčević najavio: Uskoro spomenik Blažu Jovanoviću, art kvart i bioskop u KIC "Budo Tomović"

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević na današnjoj sjednici Glavnog grada najavio je nekoliko projekata.

Rakčević najavio: Uskoro spomenik Blažu Jovanoviću, art kvart i bioskop u KIC "Budo Tomović" Foto: ugc
Portal AnalitikaIzvor

“Skupština je prošlih godina usvojila program podizanja spomen-obilježja, a tim programom je obuhvaćen i spomenik Blažu Jovanoviću”, kazao je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević..

Njegova lokacija je, kako je naveo, definisana samim programom i nalazi se tik uz most, a sredstva su već budžetirana.

“Završen je međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja samog spomenika i ostalo je da se uradi posljednja aktivnost i raspiše tender za odlivanje samog spomenika na bazi tog rješenja i za postavljanje spomenika“, kazao je Rakčević.

Takođe, Rakčević je najavio da se planira i izgradnja velikog ART kvarta.

“Nalaziće se iza muzeja i Kuslevove kuće. Iskoristićemo stari objekat koji je koristio ‘Ljetopis’. Ideja je da u nekoliko narednih mjeseci završimo programski zadatak i da dobijemo ART kvart, gdje će biti prostora za muzejske djelatnosti i gdje možemo da napravimo funkcionalnu cjelinu“, naveo je Rakčević.

Rakčević je najavio da će u nekoliko narednih sedmica raspisati tender za digitalizaciju velike sale KIC-a „Budo Tomović“.

„Nadam se da ćemo do kraja 2024. godine imati u potpunosti digitalizovan bioskop KIC-a, gdje će građani moći da uživaju u najmodernijim projekcijama, sa najmodernijim uređajima i da ne moramo više da plaćamo 15-20 eura privatnim bioskopima”, kazao je Rakočević.

Portal Analitika