Rukomet

Rakčević: Glavni grad će učiniti sve da održi ŽRK Budućnost, u narednim danima pokrećemo i formalne procedure

Javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Nadamo se uspjehu”, poručio zamjenik gradonačelnice Podgorice

Rakčević: Glavni grad će učiniti sve da održi ŽRK Budućnost, u narednim danima pokrećemo i formalne procedure Foto: ugc
Portal AnalitikaIzvor

“Ne smijemo dozvoliti gašenje Ženskog-rukometnog kluba (ŽRK) Budućnost, jer je to naša moralna i sportska obaveza, pa će Glavni grad učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema”, kazao je Facebook profilu zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević.

On kaže da ga raduje najava vlasnika ŽRK da žele da se Klub vrati pod okrilje Grada, što, kako dodaje, na duže staze obezbjeđuje stabilnost i funkcionalnost Kluba.

ŽRK Budućnost pred gašenjem; Bulatović: Bivši sponzor nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto
23
ŽRK Budućnost pred gašenjem; Bulatović: Bivši sponzor nije…
07.07.2024 11:05
Klikovac: Ko želi da ugasi ŽRK Budućnost?
8
Klikovac: Ko želi da ugasi ŽRK Budućnost?
08.07.2024 09:26

“Svaka generacija našeg grada ugradila je dio sebe u mozaik duge i ponosne istorije najtrofejnijeg kluba na našim prostorima. Od prvog evropskog trofeja i sjajne Vinkove generacije, predvođene sestrama Mugoša, Katicom Lješković i Olgom Sekulić, do kasnijih generacija legendarnih Nikole Petrovića i Dragana Adžića, ŽRK Budućnost postao je simbol našeg grada i ime koje izaziva poštovanje u sportskim krugovima širom svijeta”, navodi on.

Pored toga, ŽRK Budućnost je, kako dodaje, decenijama i temelj naše reprezentacije, pa je obavezu više da se spasi klub i obezbijedi njegovo funkcionisanje.

“Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz Kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih je - čak i uz pomoć Grada - upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona”, napisao je Rakčević.

Kako dodaje, iako svaki sponzor ima pravo da odustane od sponzorstva, mogli su, kaže, o svemu razgovarati mjesecima unazad i spremiti strategiju tako da klub ne bude kolateralna šteta ovakve tranzicije. 

“Međutim, situacija je takva kakva jeste i Grad će uraditi sve šta je u njegovoj moći, da ŽRK preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji”, kaže on.

To, kako ističe, dugujemo klubu, građanima/kama i svim navijačima.

“U narednim danima pokrećemo i formalne procedure i razgovore sa vlasnicima/ama Kluba, a javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Nadamo se uspjehu”, poručio je Rakčević.


Portal Analitika