Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Raičević položio vijenac u slavu pobjede nad fašizmom: Za još snažniju posvećenost slozi i antifašizmu

Povodom obilježavanja 9. maja

Raičević položio vijenac u slavu pobjede nad fašizmom: Za još snažniju posvećenost slozi i antifašizmu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Bara Đuro Marković položili su danas vijenac na spomen obilježje u Domu revolucije povodom 9.maja, Dana pobjede nad fašizmom.

Raičević položio vijenac u slavu pobjede nad fašizmom: Za još snažniju posvećenost slozi i antifašizmu Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz Opštine Bar, Raičević je poručio da je značaj obilježavanja Dana pobjede utoliko veći ukoliko se uzme u obzir broj barskih rodoljuba koji su, kao dio fronta hrabrih, časnih i odlučnih, položili svoje živote za slobodu i doprinijeli sveukupnoj pobjedi i odbrani civilizacijskih tekovina.

Istakao je da, u vremenima relativizacije svih vrijednosti, potrebna još snažnija posvećenost slozi i njegovanju neprolazne antifašističke ideologije, kao temelja naše budućnosti u porodici evropskih naroda.

Predsjednik UBNORA-a i antifašista Bara Đuro Marković podsjetio je na učešće Baranki i Barana u slavnoj narodno-oslobodilačkoj borbi i važnost sjećanja na sve žrtve koje su Bar i Crna Gora podnijeli u II svjetskom ratu, a zahvaljujući kojima danas živimo u slobodi.

Dan pobjede nad fašizmom se obilježava u znak sjećanja na 9. maj 1945. godine i konačnu kapitulaciju nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.