Regioni

"Opština Bar pouzdan partner i oslonac osobama sa invaliditetom"

Raičević: Inkluzivno i otvoreno društvo temelj napretka

Svečana akademija povodom obilježavanja 75 godina od osnivanja Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, jedne od najstarijih socio – humanitarnih organizacija na teritoriji grada, održana je danas u velikoj sali Opštine Bar.

Raičević: Inkluzivno i otvoreno društvo temelj napretka Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštine Dušan Raičević, čestitajući ovaj značajan jubilej, istakao je da Organizacija uživa poseban kredibilitet u gradu, te da je stoga i od strane lokalne uprave prepoznata kao nevladina organizacija od posebnog značaja i relevantan partner u unaprijeđenju statusa osoba sa smetnjama vida.

„Ovaj dan je prilika da se još jednom afirmišu ideje, inicijative i ostvarenja nastale djelovanjem Organizacije, a koje su značajno, neposredno i posredno, doprinijele poboljšanju kvalitete života naših sugrađana, njihovom osnaživanju, socijalnoj inkluziji i integraciji u društvenu zajednicu“, kazao je Raičević.

Uz uvjerenje da je zajedničkim snagama do sada učinjeno mnogo, Raičević je podsjetio na aktivnosti koje je realizovala lokalna uprava u oblasti unaprijeđenja infrastrukture i prilagođavanja potrebama slijepih i slabovidih osoba, a kojima je obezbijeđena njihova veća sigurnost i jednostavniji pristup značajnim lokacijama.

„To je pravac kojim ćemo ići i u narednom periodu jer želimo biti partner i oslonac svim osobama sa invaliditetom, vjerujući da je inkluzivno i otvoreno društvo temelj napretka našeg grada i zajednice“, poručio je Raičević kome je, povodom jubileja, uručeno posebno priznanje za nesebičnu podršku i doprinos radu organizacije.

Pored posebnih priznanja, Organizacija je dodijelila i Povelje humanosti institucijama, medijskim kućama, preduzećima i pojedinicima. U ime Opštine Bar, Povelju je primila potpredsjednica Tanja Spičanović.

Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić je predstavio rad organizacije osnovane 1948. godine, koja danas, kroz realizaciju projekata u najrazličitijim oblastima djelovanja, predstavlja primjer zajednici osoba sa invaliditetom, ne samo u Crnoj Gori, već i šire. On je uputio zahvalnost svima koji su doprinijeli njenom rastu i razvoju,uz želje da plodotvorna dosadašnja saradnja bude nastavljena.

Povodom jubileja, danas je predstavljen i prvi broj novog glasila Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, pod nazivom "Svjetlost", kao još jedan vid komunikacije između članova organizacije i društvene zajednice.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.