Politika

Čestitao Dan nezavisnosti

Raičević: Dan nezavisnosti je obaveza prema generacijama koje dolaze poslije nas

Uvijek moramo imati na umu da je nezavisnost ne samo pravo, već i odgovornost, poručio je Raičević. 

Raičević: Dan nezavisnosti je obaveza prema generacijama koje dolaze poslije nas Foto: screenshot
Portal AnalitikaIzvor

"S velikim ponosom upućujem čestitku u svoje i u ime Opštine Bar povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, dana kada smo prije 18 godina olovkom ne samo ovjekovječili istorijsku borbu naših predaka za samostalnu Crnu Goru već i kada smo ponosno pred cijelim demokratskim svijetom odlučili samostalno i ubrzano koračati ka našoj budućnosti kakvu zaslužujemo", poručio je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević. 

On ističe da će 21. maj zauvijek biti ponos zbog ostvarenja istorijskog sna naših građana, ali i vječna inspiracija svima nama da njegujemo vrijednosti koje čine našu Crnu Goru posebnom, vrijednosti multikulturalizma i poštovanja prema drugom i drugačijem.

"Crna Gora je ostvarila značajan napredak u procesu evroatlantskih integracija i usvajanja sistema evropskih vrijednosti, a Bar je s ponosom dio tog puta doprinoseći svojim prepoznatljivim kosmopolitizmom koji danas predstavlja najljepše lice moderne Crne Gore kojom se ponosimo. Naš trud se prepoznaje ne samo unutar granica naše zemlje, već i na međunarodnom nivou, gdje Bar postaje primjer uspješnog lokalnog razvoja i usvajanja evropskih standarda te s pravom možemo kazati da je Bar mjesto života u punom smislu te riječi", istakao je Raičević. 

Dan nezavisnosti je, poručuje, naša obaveza prema generacijama koje dolaze poslije nas.

"Uvijek moramo imati na umu da je nezavisnost ne samo pravo, već i odgovornost. Naša obaveza je da nastavimo graditi društvo u kojem će svako imati jednake šanse za uspjeh, u kojem će vladati pravda i poštovanje ljudskih prava. Nastavićemo ulaganja u obrazovanje, nauku, kulturu, kao i očuvanje prirodnih bogatstava, jer od temelja koje mi danas gradimo zavisiće budućnost naših potomaka u Crnoj Gori. Čestitam vam Dan nezavisnosti, uz želje da svaki naredni bude u uspješnijoj i razvijenijoj Crnoj Gori na zadovoljstvo svih njenih građana. Da je vječna Crna Gora!", zaključio je Raičević. 

Portal Analitika