Protokol

Raičević: Bar danas najbrže rastući grad, mjesto u koje se dolazi i ostaje

Uvažene građanke i građani Bara, povodom 24. novembra Dana opštine Bar i dana oslobođenja našeg grada od zla fašizma, upućujem vam iskrene čestitke sa željom da zajednički, snažno, nastavimo da dajemo zamah razvoju našeg grada kao mjestu građanskog i slobodnog društva, mjestu života udobnog za sve ljude, poručio je predsjednik ove Opštine, Dušan Raičević. 

Raičević: Bar danas najbrže rastući grad, mjesto u koje se dolazi i ostaje Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

“Slobodarski duh i vertikala očuvanja dostojanstva čovjeka u našem gradu vjekovna je konstanta. Od slavne Tuđemilske bitke, preko narodno-oslobodilačke borbe pa sve do savremenog doba našeg grada i države. Zato danas Bar jeste mjestu u kojem živimo, ne jedni pored drugih, već jedni sa drugima i jedni za druge. To nam daje snagu da vrijedno ugrađujemo sve svoje potencijale u viziju dugoročnog i održivog razvoja našeg grada na zdravim osnovama”, kaže Raičević. 

Bar je, dodaje, grad koji se decenijama stabilno razvija, ali danas svjedoči ozbiljnom investicionom talasu, kapitalni razvojni projekti koje relizuje lokalna uprava iz sopstvenih sredstava, rekordni budžetski prihodi Opštine koji su među najvećima u državi, na desetine velikih investicija u oblasti turizma, putne i vodovodne infrastrukture, kulture, sporta i drugih oblasti od značaja za život građana, koje se trenutno relizuju u Baru, samo su potvrda kvaliteta našeg zajedničkog rada, i lokalne uprave, ali i cjelokupne zjednice u Baru. 

“Zato je Bar danas najbrže rastući grad, mjesto u koje se dolazi i ostaje, mjesto života! Oslonjeni na slavnu prošlost, čvrsto utemeljeni u sadašnjosti, zagledani smo u budućnost, prosperitet i napredak našeg grada Bara. Zato, dragi sugrađani, uz zahvalnost što i vi činite Bar takvim kakav jeste, još jednom vam srdačno čestitam Dan Opštine 24. novembar”, poručio je Raičević. 

Portal Analitika