Protokol

Radulović u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj 7. i 8. decembra

Ministar vanjskih poslova (MVP) Crne Gore Đorđe Radulović boraviće, na poziv ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana, u zvaničnoj posjeti toj zemlji 7. i 8. decembra 2021., saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Radulović u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj 7. i 8. decembra Foto: Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Portal AnalitikaIzvor

Dodaju da će tokom boravka u Hrvatskoj, šef crnogorske diplomatije će, osim sa domaćinom, imati susret i sa potpredsjednikom Hrvatskog sabora akademikom Željkom Reinerom. 

„Sastanci sa visokim državnim zvaničnicima Hrvatske predstavljaće dodatnu potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između dvije zemlje kao i priliku za razmjenu mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnog Balkana“, naveli su iz MVP.

Ističu da će u Zagrebu, šef diplomatije razgovarati i sa predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca u Republici Hrvatskoj o izazovima sa kojima se suočavaju u svom radu, te načinima na koje im matična država može pomoći da aktivnosti usmjerene na očuvanje crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta obavljaju što uspješnije.

2U okviru svoje posjete, ministar Radulović će održati i predavanje na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske na temu „Proces pristupanja“ što će predstavljati dodatnu potvrdu dobre saradnje između Diplomatskih akademija dvije države“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika