Društvo

Navela koliko joj je iznosila bruto zarada za avgust

Radulović tvrdi da nije prihodovala više od 4.000 eura

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović rekla je za Portal RTCG da je njena neto zarada u avgustu prošle godine iznosila 2.381 eura, a ne više od 4.000 eura.

Radulović tvrdi da nije prihodovala više od 4.000 eura Foto: KCCG
RTCGIzvor

Navela je da joj je bruto zarada tog mjeseca iznosila 3.250 eura.

Prethodno je RTCG objavio podatak da je njena zarada iznosila 4.375 eura, na osnovu podataka koje je Fond za zdravstveno osiguranje dostavio Akciji za socijalnu pravdu, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija. Brojka se odnosila na ukupnu neto zaradu uz dopunski rad i ostale naknade i dodatke.

Radulović je rekla da je ta cifra znatno manja i da iznosi 2.381 euro. Prema dokumentu koji je dostavila za rad u ambulanti KCCG tog mjeseca dodatno je, uz platu, prihodovala 755 eura.

Prema podacima koje je RTCG objavio, na osnovu podataka FZO, direktor Opšte bolnice u Beranama, dr Milorad Magdelinić u julu prošle godine primio je ukupnu neto zaradu u iznosu od 4.457 eura, dok je plata ljekaru specijalisti Odjeljenja za biliopankreatičnu hirurgiju u KCCG u septembru iznosila 4.548 eura.

Akcija za socijalnu pravdu zatražila je od Fonda za zdravstveno osiguranje podatke za 50 najvećih neto zarada i ostalih primanja od jula do decembra 2023. godine.

Radulović je navela da nikad nije primala zaradu od 4.375 eura, te dostavila platne liste za jun, jul i avgust prošle godine.

Najveće plate imali Magdelinić, Radulović, Terzić...
3
Najveće plate imali Magdelinić, Radulović, Terzić...
06.02.2024 15:59

 

Portal Analitika