Crna hronika

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno suđenje u slučaju ubistva Cetinjanina Radomira Đuričkovića

Radulović pojačao optužbe na račun Miloševića

Milorad Radulović danas je u podgoričkom Višem sudu prilikom davanja trećeg iskaza u slučaju ubistva Cetinjanina Radomira Đuričkovića ,,pojačao” optužbe na račun Maria Miloševića optuženog da je direktni izvršilac ovog zločina.

Radulović pojačao optužbe na račun Miloševića Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

"Mario Milošević nakon što je pucao iz automobila u mene i Đuričkovića, izašao iz vozila i prišao da nas ovjeri. Ranije to nisam rekao jer me je bilo strah i zbrzao me sudija Tabaš. Bilo me strah. To su dva klana škaljarci i kavčani", kazao je Radulović.

Proces vodi sudija Veljko Radovanović.

Pored Miloševića, zbog učešća u ubistvu Đuričkovića na optuženičkoj klupi su Vukan Vujačić i Igor Mašanović.
Radulović je opisujući događaj u kome je stradao Đuričković zabunio advokate odbrane i sud jer nije precizirao kada je optuženi Milošević skinuo fantomku I izašao da ponovo puca.

"Pucao je na nas iz vozila, kada su blicali i došli do nas. Tada su imali fantomku. Zatim, izlazi iz kola Mario i puca preko haube. I tada je imao fantomku.Onda kada ulazi u vozilo skidaju fantomke i opet puca iz kola", na kraju je pojasnio svjedok, nakon dužeg pojašnjavanja ovog događaja.

On je ustvrdio da je tom prilikom prepoznao Marija Miloševića i Igora Mašanovića.

Dodao je da nije vidio optuženog Vujačića nakon čega su ga advokati Miloš Vuksanović I Bojana Franović upitali da pojasni zašto se pridružio krivičnom gonjenju ovog optuženog.

"Pogodio me događaj u kojem je ubijen čovjek koji je ,,valjao i pomagao porododici optuženog”", pojasnio je Radulović.

Advokat Vuksanović je iskaz Radulovića ocjenio kao lažan I kontradiktoran.

"Očigledno da je lažan iskaz. Svedok je od advokata Damira Lekića koji zastupa oštećenu porodicu, podučen šta da kaže", kazao je Vuksanović.

I advokatica Bojana Franović je imala isti stav.

"Danas se potvrdilo da je ovaj iskaz lažan, iskonstruisan", kazala je Franović I ukazala da je advokat Lekić reagovao prije svjedoka na njena pitanja postavljena Raduloviću.

"Neosporna je činjenica da on ni na jedno pitanje ne može da odgovori sa da ili ne, izbjegava odgovor", kazala je Franović.

Pošto je pomenut, advokat Lekić je tražio da reaguje ali mu je sudija Radovanović ukazao da nema pravo da reaguje na primjedbe advokata na iskaz svjedoka.

Iz tog razloga lekić je zatražio izuzeće sudije Radovanovića o čemu će sud naknadno donijeti odluku.

Prvobitna optužnica u kojoj je Milošević ,,samo“ bio zadužen za kupovinu automobila korišćenog u napadu, a da je hice ispalio Mašanović, izmijenjena je nakon što je Milorad Radulović poslije tri i po godine od događaja, 12. marta 2020. godine, otišao u tužilaštvo i promijenio prvobitni iskaz koji je sa nekim izmjenama ponovio i pred sudom krajem oktobra prošle godine.

Radulović je pred sudom označio Miloševića za direktnog izvršioca ubistva Đuričkovića dok je Igor Mašanović, kako je kazao, vozio automobil iz kojeg je pucano.

Ustvrdio je da u autu nije vidio optuženog Vukana Vujačića ali se na kraju suđenja ipak pridružio krivičnom gonjenju i protiv njega.

On je naveo da u prvom navratu, neposredno poslije ubistva, nije ispričao sve što je vidio ali da je iz golog straha za svoj život, kada je Milošević nakon izručenja Crnoj Gori odlukom sudije za istragu pušten na slobodu, odlučio da ode u tužilaštvo i ispriča pravu i jedinu istinu.

Sa druge strane, odbrana je ocijenila da je iskaz Radulovića neistinit, nelogičan i neubjedljiv te da je promjenom prvobitnog iskaza i optuženjem Miloševića učinio uslugu tužilaštvu da izmijeni optužnicu koja je, poslije nekoliko puta vraćanja na dopunu istrage, konačno potvrđena.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.