Regioni

Investicija od 2,8 miliona eura

Radovi na šetalištu u Igalu kasnili, lokalna uprava izrekla opomenu

Stanovnici Igala izgubili su strpljenje po pitanju rekonstrukcije šetališta na njegovom najfrekventnijem dijelu, od Dubrovačke ulice do bivšeg "Ineksa", kojem od 19. januara ne mogu prići.

Radovi na šetalištu u Igalu kasnili, lokalna uprava izrekla opomenu Foto: dan
DanIzvor

Ukazuju da radovi teku presporo i izražavaju sumnju da će ovaj obiman posao biti okončan do sezone. U međuvremenu lokalna uprava je kompaniji "Briv constraction" uputila nekoliko urgencija i zaprijetila raskidom ugovora. Iz pomenutog preduzeća uvjeravaju da će uspjeti da završe prvu fazu radova do 1. juna, kako je to i ugovorom predviđeno. Predsjednik Opštine Stevan Katić potvrdio je da je izvođaču poslato nekoliko urgencija zbog kašnjenja, tim prije što su kritike građana išle na račun lokalne uprave, koja je sve poslove oko ovog projekta završila na vrijeme.

"Izvođač je na početku konsolidacije tog gradilišta imao problema, a mi smo ga još tada ozbiljno upozorili, čak i zaprijetili raskidom ugovora. Ovaj posao se mora završiti na vrijeme, jer je riječ o najfrekventnijem dijelu šetališta na teritoriji opštine. Grad mora spremno dočekati ljetnu turističku sezonu. No ova priča ima i drugu stranu. Građani koji tamo žive su se preko 50 godina nelegalno priključivali, pa je registrovan veliki broj instalacija koje nijesu zavedene u katastru instalacija, a na koje izvođač nailazi tokom rada. Veliku neodgovornost pokazali su i građani koji tamo žive, ali slična je situacija bila i sa privrednim objektima. Sve smo to uzeli kao olakšavajuću okolnost", kazao je Katić.

Ističe da je nakon opomena od strane lokalne uprava, dinamika radova sada dobra, da je angažovan veći broj radnika na gradilištu, te da se posao, prema ocjeni Agencije za izgradnju i razvoj grada, kao nadzornom organu, obavlja kvalitetno. Katić je uvjeren da će prva faza radova biti okončana do 1.juna, te da će se sa realizacijom druge faze krenuti u oktobru. Podsjetićemo, da je pored građana, nad radovima negodovalo i NVO Ekološko društvo Boka, upozorivši na nepoštovanje zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, što su ubrzo demantovali izvođači radova.

Investicija od 2,8 miliona eura

Projektom rekonstrukcije šetališta na potezu od Titove vile do objekta Galeb predviđena je gradnja atmosferske i fekalne kanalizacije, zamjena postojeće javne rasvjete i popločavanje behatonom čitave trase. Projekat predviđa da se zbog regulacije saobraćaja, odnosno sprečavanja prolaska teških kamiona, ugrade potapajući stubići na svim prilazima šetalištu. Prva faza posla podrazumijeva rekonstrukciju šetališta od Dubrovačke ulice do bivšeg "Inexa", a drugom je planirana rekonstrukcija šetališta od bivšeg Inexa do objekta Galeb. Radove vrijedne 2,8 miliona eura u cjelosti finansira Uprava za kapitalne projekte.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bokeljka_neregistrovani
04.05.2023. 06:45

Svake godine se ona se docekuje, raskopanim gradom.

1
0