Politika

Radovanić sa ministarkom pravde Austrije: Crna Gora da nastavi sa hrabrim odlukama

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić sastao se danas sa ministarkom pravde Austrije Almom Zadić u Beču. Oni su razgovarali o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i EU perspektivi Crne Gore.

Radovanić sa ministarkom pravde Austrije: Crna Gora da nastavi sa hrabrim odlukama Foto: Foto_ GP URA
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru sa njom, Radovanić je istakao, da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da je napredak na tom polju itekako vidljiv, upravo zbog hrabrih odluka koje su donijete, ali i da je neophodan nastavak te borbe jer samo tako možemo govoriti o distribuciji pravde, ekonomskom napretku, povećanju plata i penzija, otvaranju novih radnih mjesta.

Ministartka pravde Austrije Alma Zadić je kazala da je mjesto Crne Gore u Evropskoj uniji. 

“Zahvaljujem se generalnom sekretaru Radovaniću za zanimljivu razmjenu mišljenja tokom EGP kongresa. Crna Gora je ostvarila značajan napredak u borbi protiv korupcije, a mi kao austrijski Zeleni ćemo Crnu Goru i dalje podržavati u provođenju reformi. Jer borba protiv korupcije je jedna neizostavna pretpostavka na putu u Evropsku uniju. Na taj način se stvara bitna osnova za stabilnost i dobrostanje Crne Gore."

"Hrabre odluke uvijek daju rezultate i benefiti borbe protiv kriminala i korupcije se već osjećaju i na stanjež Crne Gore u ekonomiji. Zato sada imamo pozitivni rebalans budžeta. Prihod je veći za 225 miliona eura od planiranog. Imamo negativnu stopu inflacije, jedini mi, uz Belgiju, u cijeloj Evropi. 

Nastavak odlučne borbe pored ekonomskih benefita će dovesti i do zatvaranja najznačajnijih poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu. Nakon toga, uz reforme koje ćemo sprovesti, Crna Gora će sigurno biti naredna članica Evropse unije. Naš cilj je da to učinimo u mandatu naredne Vlade", zaključio je Radovanić.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Rukfaš_neregistrovani
03.06.2023. 08:26

Mileta... Pileta... vragolanko nestašni. Jesi li rekao gospođi da ti je drug - borac protiv kriminala u zatvoru? Jesi li joj rekao da je zatvorenom drugu naloge davao tvoj drug koji je odlazeći premijer i koji će nakon izbora u bajbok? Jesli li joj rekao da je tvoj drug trebao sve da pohapsi ali se trudio da zataška pa će i on u prdekanu? Ili ona sve to zna???

7
0