Region

Radončić: Izetbegović hoće da me ubije

Izvor

"Nije nikakva tajna da Bakir Izetbegović duže od 20 godina ima kontakte sa ljudima iz vojnih formacija, i njegovo ime godinama se veže za pojedine političke atentate i paraobavještajne grupe", navodi se u saopštenju SBB BiH i traži od nadležnih državnih organa da pojačaju mjere bezbjednosti za Radončića.

Naime, Radončić i njegova SBB BiH reagovali su poslije izjave Bakira Izetbegovića da „Nije prvi, ali jeste posljednji sukob SDA i Radončića“.

"I pored svega SBB BiH će uporno tražiti od Vlade Kantona Sarajevo da javnosti dostavi spisak sumnjivih investicija Zavoda za izgradnju Kantona, na čijem je čelu bio Izetbegović, te spisak njemu bliskih investitora kojima su korupcijski prepravljani privatizacioni ugovori ili im je omogućeno da u tajnosti duguju stotine miliona maraka poreza. Isto se odnosi i na otkrivanje političkih ubistava Nedžada Ugljena, Joze Leutara, ratnih komandanata ili članova njihovih porodica", navodi SBB BiH.

Nakon uznemirujuće prijetnje nominalnog šefa države Bakira Izetbegovića na naslovnoj strani jedne novine, kroz rečenicu ovo „Nije prvi, ali jeste posljednji sukob SDA i Radončića“ Savez za bolju budućnost BiH uputio je pismo ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH i upoznao ih sa čitavim slučajem.

Portal Analitika