Region

Radmanović: Lagumdžija da podnese ostavku

IzvorRadmanović je u izjavi za Srnu rekao da nije smjelo da se dogodi da predstavnik BiH bez usaglašenog stava Predsjedništva na sjednici Generalne skupštine UN glasa za rezoluciju o Siriji, koja je u subotu usvojena velikom većinom glasova javila je Mina.

"To je ustavna kategorija. Predsjedništvo BiH odlučuje konsenzusom o spoljnoj politici i ovim glasanjem se pokazuje da je dio nosilaca funkcija u BiH spreman da napravi unutrašnji problem zbog međunarodnih pitanja u kojima BiH ne učestvuje", rekao je Radmanović.

Predstavnik BiH je u Generalnoj skupštini UN podržao rezoluciju, kojom se osuđuje sirijski režim zbog upotrebe teškog naoružanja, a instrukciju da tako glasa dobio je iz kabineta ministra spoljnih poslova, po sugestiji predsjedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Iz ministarstva je objašnjeno da je prije nekoliko dana trebalo da bude održana sednica Predsedništva BiH na kojoj bi bilo odlučeno o tom pitanju, ali da ona nije održana najvjerovatnije zbog nedostatka kvoruma, pa taj organ nije mogao da zauzme stav o rezoluciji.

Portal Analitika