Rukomet

Radičević: Da vjerujemo da će 26 primljenih golova probuditi inat protiv Mađarske

Razlika između prvog i drugog poluvremena je bila u pristupu. Mislim da nam na startu pristup nije bio onakav kakav je trebalo da bude, a to što smo primili 15 do odmora, a ukupno 26 golova govori da odbrana nije bila baš na dobrom nivou za ono što nas čeka protiv Mađarica.

Radičević: Da vjerujemo da će 26 primljenih golova probuditi inat protiv Mađarske Foto: RK Krim
Jovanka Radičević
Jovanka RadičevićAutor
PobjedaIzvor

Paragvaj je napravio 21 tehničku grešku, a postigao 26 golova, što, takođe, pokazuje da naša odbrana nije bila dobra. Mislila sam da će ova utakmica da bude lakša i da će se igrači izrotirati, ali... Teško je bilo probati akcije, više smo pokazali individualni kvalitet, nego timsku igru. Ali, hajde da vjerujemo da će ova utakmica i 26 primljenih golova probuditi inat kod nas i protiv Mađarske. Raduje da su Dijana Mugoša i Ivona Pavićević u dobroj šuterskoj formi. I to je upravo ono što sam i kazala nakon Kameruna da ovakvi mečevi služe da se igračice pune samopouzdanjem i daju lake golove. Imali smo do odmora dosta tehničkih grešaka i promašenih šuteva, ali, sve u svemu, mislim da smo primile mnogo golova.

U ponedjeljak nas čeka najvažniji meč sa Mađarskom. Ova reprezentacija je u sistemu i pokazuje stabilnost. Vjerujem da će Crna Gora na teren da izađe sa žarom, velikom energijom i da će pokazati agresivnost. I to može biti naš adut. Teško će biti, ali od trenutka kada smo saznali imena rivala na SP znali smo da ćemo se spremati za njih. Znači, sada stiže ono pravo. Mogu da kažem da Mađarska ima vrhunska krila, dobru golmanku, ali i mi imamo dobar tandem koji u klubu zajedno brani i vidi se dobra energija između Marine Rajčić i Marte Batinović. Vjerujem da će i Nina Bulatović protiv Mađarske biti prava jer joj je trebalo malo vremena da uđe u ritam. Ali, suština je kako će bekovi da odigraju. Od njih puno zavisi. Znamo da Jelena Despotović nije puno igrala u klubu, isto tako ni Itana Grbić, ali nekad se ovakve utakmice, bez obzira na formu, dobijaju sa energijom, žarom i voljom. Rival je izazovan sa igračicama koje dosta trče i koje u svojim klubovima igraju na visokom nivou. Moramo biti spremni i za njihovu brzu igru, jer dosta trče.

Portal Analitika