Politika

PzP: Lekić opozicioni predsjednički kandidat

Izvor

On je rekao da je, koliko god je javnost pregovore opozicionih partija razumjela kao borbu za smjenu vlasti ili nastojanje nekih partija da dobiju što veći broj pozicionih mjesta na poslaničkoj listi, izvjesno da su opozicione partije makar načelno našle zajedničkog predsjedničkog kandidata.

Međedović kaže da to ne tumači kao sveobuhvatnu pobjedu opozicionih partija iz Demokratskog fronta u razgovorima sa Socijalističkom narodnom partijom.

“Ali označava veoma bitnu činjenicu gdje SNP prepuštanjem liderstva na poslaničkoj listi, priznaje vrijednost i intelektualnu snagu Lekića koji je lider sada već najjačeg opozicionog subjekta u Crnoj Gori”, naveo je Međedović u izjavi dostavljenoj agencije MINA.

On ocjenjuje da bi da sveobuhvatno jedinstvo opozicionih partija bilo bi mnogo jače oružje u borbi protiv režima.

“Ukoliko na parlamentarnim izborima opozicija nastupi u dvije ali i ne više kolona, post izbornom koalicijom, nakon veće izlaznosti građana na izborima preko 70 odsto, može se ocekivati sigurna pobjeda opozicije”, smatra Međedović.

Taj procenat, kaže on, može biti i niži ukoliko vlast u međuvremenu ne počne sa predizbornim trikovima i radnjama koje bi ponovo mogle dovesti u zabludu veliki broj nezadovoljnih glasača Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratke partije.

Portal Analitika