Svijet

Vakcinu bi mogli da proizvode u drugim zemljama

Putin: Rusija ne planira zaključavanje uprkos velikom broju umrlih

Rusija ne planira uvođenje nikakvih oštrih restrikcija kako bi zauzdala epidemiju COVIDA-19, izjavio je predsjednik Vladimir Putin, iako je zemlja registrovala rekordni broj umrlih od te respiratorne bolesti.

Putin: Rusija ne planira zaključavanje uprkos velikom broju umrlih Foto: Pobjeda
agencijeIzvor

Broj zaraženih je proteklih dana skočio, a u srijedu je bio 15.700, blizu rekorda zabilježenog ranije ove sedmice. U posljednja 24 sata u Rusiji je umrlo rekordnih 317 osoba oboljelih od COVIDA-19, a ukupan broj umrlih od početka pandemije narastao je na 24,952.

Putin je takođe kazao da je Rusija spremna da pokrene proizvodnju svoje vakcine protiv koronavirusa na proizvodnim linijama stranih kompanija u njihovim zemljama.

Putin je poslije sastanka sa ruskim sindikatima industrije rekao da je to veoma važno, ali da Rusija može i jednostavno samo da proda vakcinu, prenosi Tas.

“Neka naši partneri jednostavno osposobe proizvodne mogućnosti u svojim zemljama i mi ćemo da uspostavimo proizvodnju naše vakcine”, rekao je ruski predsjednik.

Ipak, istakao je on, najprije mora da se obezbijedi potrebna količina lijeka za rusko tržiste.

“Vakcinacija u Rusiji je cilj broj jedan. Najvažniji zadatak je obezbijediti proizvodne mogućnosti za proizvodnju većeg broja vakcina”, rekao je Putin.

Portal Analitika