Auto moto savez

Putevi uglavnom suvi

U Crnoj Gori danas se saobraća po uglavnom suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena.

Putevi uglavnom suvi Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Iz Auto moto saveza su upozorili na moguće sitnije odrone na putevima duž klisura i usjeka.

Apeluje se na vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine.

Zbog miniranja u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja - Metaljka, doći će do totalne obustave saobraćaja za sva vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 dionica Mihailovica - Pljevlja doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Privremeno se zbog izvodjenja radova na sanaciji nestabilnih kosina na reg putu R-16 dionica Plužine-Trsa –Poscenski kraj lokalitet Kruska odobrava totalna obustava saobracaja za sve vste vozila deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i do 14 do 17 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Privremeno se,zbog izvodjenja radova na magistralnom putu M-6 dionica Pljevlja –Djurdjevica Tara lokalitet Mijakovici,odobrava se promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postovanje postavljene saobracajne signalizacije.

Zbog sanacije klizišta "Gnjili Potok" na regionalnom putu R-19 dionica Mateševo – Andrijevica saobraćaj će biti obustavljen za teretna vozila sa i bez prikolice nosivosti preko pet tona.

Na tom putu saobraćaj će biti obustavljen više puta dnevno u trajanju od 30 minuta za vrijeme betoniranja.

Saobraćaj na tom putu promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu sanacije uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani - Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a povremeni prekidi saobraćaja su najviše do 15 minuta.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice - Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Na regionalnom putu Krstac - Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita, zbog rekonstrukcije puta saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestu izvođenja radova.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča - Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić - Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.

Portal Analitika