Auto moto savez

Putevi suvi, smanjena vidljivost na sjeveru

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama na sjeveru, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Putevi suvi, smanjena vidljivost na sjeveru Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Oni su upozorili na moguće sitnije odrone na putevima duž klisura i usjeka.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu i potovanje saobraćajnih pravila.

Zbog radova u sklopu izgradnje puta Cetinje-Nikšić dionica Cetinje-Čevo na magistralnom putu M-10 Podgorica-Cetinje lokalitet Crna Greda biće obustavljen saobraćaj od deset sati do deset i 30.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i do 14 do 17 sati.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica - Pljevlja, saobraćaj će za sve vrste vozila zbog rekonstrukcije biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Saobraćaj na putu Danilovgrad - Podgorica dionica Komanski most-skretanje za Marezu, biće obustavljen u terminu od 00.00 do 05.00 sati.

Zbog sanacije klizišta "Gnjili Potok" na regionalnom putu R-19 dionica Mateševo – Andrijevica saobraćaj će biti obustavljen za teretna vozila sa i bez prikolice nosivosti preko pet tona.

Na tom putu saobraćaj će biti obustavljen više puta dnevno u trajanju od 30 minuta za vrijeme betoniranja.

Saobraćaj na tom putu promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu sanacije uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani - Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice - Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča - Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.

Portal Analitika