Put Podgorica - Nikšić zatvoren za saobraćaj od 11 do 13 sati

Na magistralnom putu Podgorica - Nikšić saobraćaj će danas biti obustavljen od 11 do 13 sati zbog miniranja, saopšteno je iz Auto - moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Put Podgorica - Nikšić zatvoren za saobraćaj od 11 do 13 sati Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Iz AMSCG kazali su da je u Crnoj Gori jutros saobraćaj umjerenog inteziteta, da nema vanrednih zastoja i prekida, a da je više opreznosti potrebno na putevima na kojima je zbog radova izmijenjen režim.

Na putevima Nikšić-Šavnik-Žabljak i Rožaje - Berane obustavljen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere zbog snijega.

Saobraćaj na putu Plužine - Šćepan Polje biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati zbog sanacije tunela br.1. Na tom putu od 11 do 13 i od 15 do 17 saobraćaj će biti obustavljan ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj na putu Šćepan Polje - Nikšić, na dionici Zaborje - Jasenovo polje, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani biće obustavljen od osam do 11 i od 13 do 16 sati zbog rekonstrukcije saobraćajnice.

Na lokalitetu klizišta – Plužine - na magistralnom putu M-3, dionica Nikšić - Plužine, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na regionalnom putu Cetinje - Čevo, zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje - Nikšić, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Zbog klizišta na putu Šćepan Polje – Foča zabranjen je saobraćaj kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima, a otežano saobraćaju samo putnička vozila.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore preko graničnih prelaza obavlja se svakodnevno tokom 24 sata, osim preko prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

U Crnoj Gori je do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Portal Analitika