Kultura

Purgatorije: Dvije večeri muzičkog užitka s Gibonnijem i Stefanovskim

Izvor

Za nastup, koji zajednički organizuju Nikšić Guitar Fest, Opština Tivat i Centra za kulturu, vladalo je veliko interesovanje još početkom festivala. Kako su pojasnili iz Centra za kulturu, karte za prvi termin, 22. avgust, prodate su još početkom jula, pa je ugovoren i drugi termin. Oni su istakli da su i karte za 23. avgust odmah rasprodate, na osnovu liste čekanja za prvi koncert.

- Imajući u vidu popularnost Gibonnijeve muzike, koja je svojevrsna mješavina popa, etna i world muzke, posebna po melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici, kao i kvalitet muzičara Vlatka Stefanovskog, publiku u Tivtu očekuju dva koncerte kao poseban kulturno-zabavni događaj – istakli su iz Centra za kulturu.

Ovi izuzetni koncertni događaji su ujedno dvije rijetke prilike kada ljubitelji Gibonnija i njegove muzike mogu da ga uživo čuju ove godine.

22vlatkogibo1

Najpoznatiji gitarista ovih prostora, Vlatko Stefanovski, u Crnu Goru se vraća nakon izuzetnog nastupa sredinom marta u sali podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“ sa triom „King of Strings“. Za njegova gostovanja u našoj zemlji svakako su najzaslužniji organizatori Nikšić Guitar Festa, čiji je bio čest gost. O tome svjedoče i riječi Gorana Perišića organizacionog direktora tog nikšićkog festivala.

- Vlatko Stefanovski je već više puta gostovao ovdje, počev od solo nastupa, zatim nastupa sa Miroslavom Tadićem, do gostovanja sa svojm trijom. Pored toga, u više navrata je bio i u žiriju Festivala, koji je odlučivao o pobjednicima u najznačajnijoj, kategoriji. Naša izuzetna, dugogodišnja saradnja rezultirala je i nastupom Stefanovskog sa Gibonnijem, zahvaljujući raspoloženju koje su za takav koncert izrazili predsjednik Opštine Tivat Dragan Kankaraš i Centar za kulturu. Oni su izrazili želju da se pridruže organizaciji koncerta u kome će, siguran sam, publika večeras i sjutra istinski uživati – kazao je Perišić za Portal Analitika.

Portal Analitika