Odbojka

Ko zna kakav bi bio dalji tok utakmice da naše igračice nijesu ispustile prvi set

Prvi poraz u CEV Srebrnoj ligi: Portugal slavio, Crna Gora ostala na nuli

Odbojkašice Crne Gore doživjele su prvi poraz u CEV Srebrnoj ligi. U četvrtom ovosezonskom duelu, od izabranica Milorada Krunića večeras je u Santo Tirsu bolji bio domaćin drugog turnira, selekcija Portugala - 3:0 (25:23, 25:20, 25:14).

Prvi poraz u CEV Srebrnoj ligi: Portugal slavio, Crna Gora ostala na nuli Foto: OSCG
Portal AnalitikaIzvor

Nije večeras naša reprezentacija imala snage u završnicama setova i to je bio uzrok poraza. To se naročito odnosilo na prvi set, u kojem su se crnogorske igračice sjajno vratile u meč, ali su na kraju domaće uspjele da se izvuku.

Portugalke su bolje otvorile prvi set i uskoro su bile na pet poena prednosti (14:9). Tada je uslijedilo buđenje izabranica Milorada Krunića – uz odlično izdanje Džaković i Đurović, preokrenule su na 18:19. Ipak, nijesu naše reprezentativke uspjele da sačuvaju prednost, tako da je uvodni set pripao domaćoj selekciji.

Slično je bilo i u narednom setu – Portugal je poveo 19:13, Crnogorke su se vratile na 19:16, ali to je bilo sve – na kraju seta bilo je 25:20 i domaći sastav približio se pobjedi.

Završna trećina susreta bila je i najslabija kada je u pitanju naša reprezentacija. Portugal je poveo 18:8, te je sve veoma brzo bilo gotovo.

Danijela Džaković je u našoj selekciji upisala 11 poena, a na suprotnoj strani najbolji učinak imala je Kavalenka (15).

Portal Analitika