Crna hronika

Saopšteno iz Uprave policije

Protiv Britanca podnijete krivične prijave zbog računarske prevare i ugrožavanja sigurnosti

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv J.H. (23), državljanina Velike Britanije. 

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Sumnja se da je J.H. izvršio krivično djelo računarska prevara na štetu jednog pravnog lica iz Crne Gore koga je oštetio za 13.150 eura.

Osumnjičeni je počinio krivično djelo na način što je izvršio izmjenu podataka o plaćanju, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist", saopšteno je iz Uprave policije. 

Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom, službenicima NCB Interpol Podgorica, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa J.H. na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu.

"Osim toga, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu i protiv S.A. (33) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu jednog fizičkog lica sa prebivalištem u Podgorici.

Sumnja se da je S.A. posredstvom jedne društvene mreže oštećenom i članovima njegove porodice, uputio prijetnje po život i tijelo", piše u saopštenju UP. 

Portal Analitika