Društvo

"Samo zajedno možemo stati nacizmu, klerofašizmu i šovinizmu na kraj"

Protest u nedjelju: Iz svih gradova Crne Gore podrška narodu Ukrajine

Slobodni građani Crne Gore, svih vjera, pozivaju sve svoje sugrađane, uključujući patriotske organizacije i pokrete, političke partije i predstavnike stranih ambasada u Crnoj Gori da se okupe u svojim gradovima u nedjelju 6. marta u 12 časova. 

Protest u nedjelju: Iz svih gradova Crne Gore podrška narodu Ukrajine Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

"Kako bi smo svi u isto vrijeme iskazali protest protiv ubijanja stanovnika Ukrajine, rušenja i razaranja te zemlje i gaženja njene nezavisnosti i njene suverenosti.

Suočeni s činjenicom da retrogradne snage u našem društvu i dalje, i pored osude cijelog svijeta, podržavaju agresiju Rusije prema Ukrajini, i uz morbidne parole i transparentne šalju najgoru moguću sliku o našoj zemlji, pozivamo većinsku, slobodarsku Crnu Goru, onu koja diše antifašizmom i slobodom da iskaže protest protiv agresije i pruži podršku narodu Ukrajine u odbrani svoje slobode.

"Narod Ukrajine ne brani ovih teških dana samo svoju, nego i slobodu naše zemlje, cijele Evrope, a i svijeta. Samo zajedno možemo stati nacizmu, klerofašizmu i šovinizmu na kraj. Svi u svojim gradovima!!! Složno, rame uz rame!!! Nedjelja 12:00 ura! Sloboda nas zove!!!", zaključuju u pozivu.

Portal Analitika