Društvo

Pozvali kolege i građane da podrže protest

Protest Sindikata izabranih doktora danas ispred Ministarstva zdravlja

Protest Sindikata izabranih doktora Crne Gore (SIDCG) biće održan danas ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici.

Protest Sindikata izabranih doktora danas ispred Ministarstva zdravlja Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštio Glavni odbor SIDCG, mirni protest pod nazivom “Spašavanje primarne zdravstvene zastite u minut do 12”, počeće u 12 sati.

Oni su pozvali kolege i građane da podrže protest.

SIDCG je ranije uputio dopis premijeru Dritanu Abazoviću i ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću kako bi razgovarali o problemima ljekara na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

Na protest su se odlučili nakon što su ostali bez odgovora, a iz Ministarstva zdravlja saopšteno da nijesu reprezentativni i da se trenutno nijesu stekli uslovi za održavanje sastanka.

Ta organizacija ranije je saopštila da zahtijeva da se u što kraćem roku ispravi nepravda načinjena novim Granskim kolektivnim ugovorom prema izabranim doktorima i da se već na majske zarade vrati strukturirani model obračunavanja plata uz kapitacije i usluge.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.