Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Prosvjetna zajednica predlaže protest: Poništiti odluku nestručne komisije koja je radila po nalogu, a ne etici

"Sad je vrijeme da reagujemo"

Prosvjetna zajednica predlaže protest: Poništiti odluku nestručne komisije koja je radila po nalogu, a ne etici

Predsjednica Nevladinog udruženja Prosvjetna zajednica Crne Gore Olivera Leković, predložila je da izađu na protest oni koji negoduju zbog posljednjih rezultata eksterne mature iz maternjeg jezika koji pokazuju da su svi maturanti položili, iako su prethodno dobili nule zbog prepisivanja.

Prosvjetna zajednica predlaže protest: Poništiti odluku nestručne komisije koja je radila po nalogu, a ne etici Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

Leković je to predložila na svom Fejsbuk profilu, a za Portal RTCG je rekla da su im se već javile neke ustanove, organizacije ali i pojedinci.

Navela je da ko želi može da im se pridruži. 

“Odlučimo li se za protest, potrudićemo se da javnost bude obaviještena o detaljima”, navela je Leković. 

Leković je objavi navela "da smo pali na dno i da je dobro zazvečalo, te da je jedino dobro što niže od toga ne možemo.

"Na nama je da vidimo hoćemo li vječito ostati na dnu ili je vrijeme da krenemo uzlaznom putanjom. Kraj je sedmice, izbori... Pustimo to da prođe, a onda od ponedjeljka da se organizujemo i svi pred Ministarstvo. I djeca koja ne varaju i njihovi roditelji i nastavnici koji pošteno rade i cijela javnost koja ne želi da ga sjutra liječi neznaveni ljekar ili mu sudi korumpirani sudija”, kazala je Leković.

Dodala je da neće da "vrijeđaju i urlaju, već da traže da se poništi odluka druge nestručne komisije za ocjenjivanje koja je radila po nalogu, a ne po ključu i etici”.

“Da se smijene i da odgovaraju članovi Državne komisije za maturu, da se utvrde i kazne krivci za pomjeranje polumaturskog ispita iz matematike, koji je trebao da se održi 20. aprila, da se utvrdi odgovornost ministra, objave imena novih članova komisije za ocjenjivanje”, navela je Leković.

Leković je zatražila i da se javnost informiše šta je članove komisije u kratkom roku preporučilo da budu ocjenjivači, da li su i sa kime potpisali ugovor i da li su prošli neophodnu obuku.

“Sad je vrijeme da reagujemo. Mislimo na septembar i da li ćemo moći u učionici da povratimo ono malo autoriteta i dostojanstva. Nećemo, već znamo! Neće nas više, s pravom, postovati ni primjerni učenici i njihovi roditelji. Da ne bude zabune, ne pozivam, samo predlažem. Bude li veliki odziv onda možemo razmatrati konkretnije korake”, zaključila je Leković.


Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S SantoSajo
09.06.2023. 22:59

Divna žena!

4
0
p podrška_neregistrovani
09.06.2023. 18:38

Podržavam protest i pozivam sve dobronamjerne da ga podrže ali mislim da je poništavanje nedjela koji je učinila ova nelegalna komisija sada nemoguće. Moguće je samo u sudskom postupku.

13
0
s sramota_neregistrovani
09.06.2023. 16:17

Đe su sramotni nikšićki fakulteti i još sramotniji profesori koji nam školuju buduće profesore i učitelje da kažu nešto o sramoti koju čini Ministarstvo prosvjete preko učenika čitavoj Crnoj Gori, da dignu glas protiv bezakonja, protiv uništavanja djece i njihove i naše budućnosti.

19
0