Region

Prosinečki: U Beogradu su me dočekali kao Murinja

Izvor

 

Onda kad se uoči »boardinga« vrpolji nervozno uvlačeći dimove crvenog Marlbora zbog straha od letjenja, kada sa najboljim hrvatskim fudbalerima, a zapravo svojim učenicima na treninzima reprezentacije baci na dva gola i izgara za svaku loptu, kad pozitivnom zaluđenošću pasioniranoga ljubitelja najvažnije sporedne stvari prepričava poteze njegovog omiljenog nogometnoga lika, »bljedolikog« Andresa Injieste, ili nježno pripovijeda o svojim curama Vlatki, Leonardi i Roberti.

Takav je Žuti. Robert Prosinečki. Jedan od najboljih fudbalera koje je Hrvatska ikad imala. Čovjek koji je svojim bravuroznim rolama lomio kičme najvećih suparnika na travnjacima i nedavno slamao predrasude svih vrsta kada je prihvaćao »nemoralnu ponudu« iz Beograda i postajao trener Crvene zvezde.

Možete li uporediti vaš odlazak iz Zagreba u Beograd kao golobradoga mladića kojeg je Ćiro otjerao iz Dinama i sada kao trenera koji se hvata u koštac s prvim velikim izazovom?

– Prije svega, Beograd je danas puno veći grad nego onda. Šalim se, to su dvije različite priče koje imaju nekih dodirnih tačaka. Prvi put sam u Beograd dolazio kao klinac koji želi napraviti veliku karijeru i u tome sam uspio.

Sada dolazim u Beograd kao trener na početku, koji iza sebe ima četiri godine pravog iskustva u vođstvu hrvatske A reprezentacije i želi nešto postići u tom poslu. Što će od ove moje druge beogradske priče ispasti, ne mogu znati, ali maksimalno ću se truditi da napravim što je moguće više. Jedno je sigurno mene su sada u Beogradu ljudi zaista prihvatili na fenomenalan način. Ej, u Zvezdi su me dočekali kao Murinja!

 

SEEbiz / Sportplus

Portal Analitika