Fudbal

"Crna Gora ima kvalitet, što je najbitnije"

Prosinečki: Grupa u Ligi nacija po mjeri, vidjećemo u ovih pet - šest dana ko će biti u stručnom štabu

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki, govorio je o nedavnom žrijebu za Ligu nacija, preostojećim prijateljskim utakmicama, kao i o viziji koju ima kada je u pitanju naša selekcija.

Prosinečki: Grupa u Ligi nacija po mjeri,  vidjećemo u ovih pet - šest dana ko će biti u stručnom štabu Foto: Pixsell
RTCGIzvor

"Ne znam je li grupa u Ligi nacija atraktivna, ali je Turska sigurno atraktivna, jedna reprezentacija koja je sve bolja i bolja. Imao sam puno prilika da gledam i Vels i Tursku protiv Hrvatske u ovim kvalifikacijama, tako da se radi sigurno o dobrim reprezentacijama. Turci u zadnje vrijeme su promijenili selektora, sa Montelom mislim da su puno bolji, puno opasniji. Grupa je svakako po mjeri, mislim da se sa svima može igrati, na kraju moramo biti zadovoljni sa žrijebom" kazao je Prosinečki u emisiji "Fudbal fest" na TVCG

Prosinečki će debitovati u martu, kada će naša selekcija odigrati dva prijateljska meča, protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije.

"Imaćemo osam dana da se dobro upoznamo, da odigramo prvo te dvije prijateljske utakmice u Antaliji, sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom. I Gruzija će biti dobar test, o Belgiji se manje više sve zna, jedna od najboljih reprezentacija na svijetu" istakao je Prosinečki.

Na pitanje o tome ko će biti osim njega u stručnom štabu, Prosinečki kaže:

"Ja vodim sa sobom svog pomoćnika, kroz ovih pet-šest dana vidjeću sa savezom koji će to ljudi biti sa mnom u stručnom štabu. Sigurno je da bih ja volio, da neki koji su bili tu i ostanu, u ponedjeljak ću razgovarati sa njima, pa ću imati više informacija".

Osvrnuo se novi selektor i na prethodne rezultate naše selekcije, kao i na ono što se može očekivati u narednom periodu.

"Reprezentaciji Crne Gore je u zadnje vrijeme je malo falilo da se plasira na neko veliko takmičenje. Gledao sam u međuvremenu i utakmice sa Srbijom i Mađarskom, gdje je bilo i odličnih trenutaka. Čeka nas ta Liga nacija, koja će biti dobra provjera, Crna Gora sigurno ima dobru reprezentaciju, pet-šest igrača koji su na velikom nivou. Gledaćemo da tu dolaze i neki mladi, koji imaju potencijala, treba u ovom periodu isprobati sve i da vidimo koju su to igrači koji mogu da pruže maksimum. Ubrzo ćemo se upoznati i vidjeti koje su to stvari na kojima treba raditi, kako bi napravili rezultat." rekao je Prosinečki i dodao:

"Ja mislim da Crna Gora ima kvalitet, što je najbitnije. Mi ćemo pokušati da se ne prilagođavamo uvijek protivniku, osim protiv baš jakih rivala, ali želim da mi držimo loptu, da mi dominiramo, preostaje da vidimo oćemo li uspijeti u tome".

Portal Analitika