Crna hronika

Kontinuirane aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju nezakonitog ribolova na moru

Pronađeno i oduzeto 12 eksplozivnih naprava i više inicijalnih kapisli

Službenici Sektora granične policije – Regionalnog centra granične policije „Jug“ su u prethodnih mjesec dana u više odvojenih akcija pronašli 12 eksplozivnih naprava i više inicijalnih kapisli za koje se sumnja da su bile namjenjene za nezakoniti ribolov na moru, kao i druge stvari i predmete koje izvršioci koriste prilikom vršenja nezakonitog ribolova.

Pronađeno i oduzeto 12 eksplozivnih naprava i više inicijalnih kapisli Foto: PA Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

U prethodnom periodu sprovedeno je više samostalnih akcija granične policije i zajedničkih akcija sa inspektorima za morsko ribarstvo Direktorata za ribarstvo na području Herceg Novog, Tivta, Kotora, Bara i Ulcinja i ovim akcijama spriječeno vršenje više krivičnih djela.

“Granična policija i inspektori za morsko ribarstvo su u akvatoriji zaliva Trašte koji pripada Kotoru, pronašli dvije eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama i štapinom, kao i više sakova za skupljanje ribe. Nedaleko od naselja Zagora policija je pronašla četiri eksplozivne naprave i pet inicijalnih kapisli sa umetnutim štapinom, kao i dvije ručne radio stanice i opremu za ronjenje”, saopšteno je iz Uprave policije. 

Takođe, zajednička akcija sa službenicima Direktorata za ribarstvo koja je sprovedena u priobalnom dijelu ispod naselja Zagora, rezultirala je pronalaskom tri eksplozivne naprave i šest inicijalnih kapisli sa umetnutim štapinom.

“Ovim akcijama, odnosno pronalaženjem navedenih eksplozivnih naprava i druge opreme, spriječen je nezakonit ribolov, odnosno izvršenje više krivičnih djela”, navedeno je u saopštenju.

U cilju identifikacije osbe koja se bave nezakonitim ribolovom na moru dalje mjere i radnje preduzimaju službenici Sektora za borbu protiv kriminala.

Pronađena eksplozivna sredstva su predata službenicima Direktorata za zaštitu i spašavanje – Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva.

Portal Analitika