Kultura

Sala Dodest

Promocija zbirke poezije Tango ulice u KIC-u

Druga zbirka poezije “Tango ulice” Željka Sekulovića biće podgoričkoj publici predstavljena u četvrtak, 18. februara, u sali DODEST od 17 sati.

Promocija zbirke poezije Tango ulice u KIC-u Foto: KIC
Portal AnalitikaIzvor

Uz autora o knjizi će govoriti novinar i publicista Vanja Kovačević i književnice Dragana Tripković i Lena Ruth Stefanović. Stihove će govoriti glumica Ivana Mrvaljević.

“Tango ulice” je savremena poezija koja predstavlja antropologiju današnjice i u sebi nosi, formu, teme i stil, ipak, u savremenoj poeziji ona predstavlja značajani autorov napredak u odnosu na prvu zbirku poezije “Treba mi riječ” na crnogorskom pjesničkom nebu ova zbirka značajno odskače. Istančan je osjećaj autora da nastavi da piše o temama i motivima kao i u prvoj zbirci, sa stihovima koji nose lični pečat. Sekulović se u ovoj poetskoj ,,igri” fokusira na (lične) svjetove, a iznad svega na polje kompleksne povezanosti “savremenog patrijahalnog društva” različitog generacijskog, društvenog i iskustvenog stajališta i razmišljanja.” iz kritike Božidara Proročića

Željko Sekulović rođen je 1971. u Titogradu. Završio je Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (DODEST sala do 30 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Portal Analitika