More

Stara prijateljstva ne blijede

Promocija turističke sezone u Crnoj Gori održana u Sarajevu

Da stara prijateljstva ne blijede, a nova donose samo radost i uzbuđenja i mogućnost stvaranja zajedničkih uspomena, pokazala je i današnja promocija crnogorske turističke sezone 2021. održana u Sarajevu. 

Promocija turističke sezone u Crnoj Gori održana u Sarajevu Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Bila je to prilika da predstavnici Nacionalne turističke organizacije, turističkih organizacija Budve, Kotora, Tivta, Bara, Ulcinja, Podgorice, Pljevalja, hotelskih grupa “Budvanska rivijera” i “Montenegro stars” provedu jedno ugodno popodne sa brojnim predstavnicima sarajevskih medija i turističkih agencija.

Dobrodošlicu u ime svih lokalnih turističkih organizacija i Nacionalne organizacije Crne Gore, poželjela je direktorka NTO-a Ana Tripković Marković.

“Meni je zaista teško da govorim o tržištu Bosne i Hercegovine, sa aspekta ekonomskih kategorija, naše dvije države povezuje mnogo toga, pa više volim da razmišljam o prijateljskim i bratskim odnosima i jedino što mogu vama od srca da poželim jeste da se sledeći put vidimo u Crnoj Gori! “ – rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Direktorka NTO CG, urazgovoru sa medijima, kazala je da je veoma raduje podatak da se broj posjetilaca iz BiH udvostručio od 2010. do 2019. godine, a značajan broj dolazaka sa ovoga tržišta zabilježen je i u prethodnoj godini. Ona je istakla da je Vlada Crne Gore usvojila niz zdravstvenih protokola koji će turistima iz Bosne i Hercegovine omogućiti da se ovog ljeta bezbjedno odmaraju u Crnoj Gori.

“Pored mogućnosti da uđu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja, turistima iz BiH, ove godine u slučaju obolijevanja od virusa COVID 19 biće omogućeno i besplatno liječenje”, istakla je Tripković Marković.

“Postoji nekoliko razloga što smo danas ovdje sa vama. Prije svega, uželjeli smo vas se, nismo se odavno vidjeli. Prošlo je godinu i po dana, možda i više da smo svi bili u svojim kućama. Došlo je vrijeme kada, nadamo se svi, možemo da putujemo, možemo da se srijećemo, grlimo i ljubimo. Zato smo mi ovdje danas i donosimo jednu lijepu poruku uz morske talase čistog Jadranskog mora, ali isto tako i svježeg vazduha sa naših planina. Dobro nam došli u Budvu!”, istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva, koja je, zajedno sa NTO bila organizator ovog događaja.

Događaju u Sarajevu su prisustvovali i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari grad Sarajevo, sa kojom je Budva grad pobratim, Radovan Miljanić, savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini i predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Lijepo i opušteno druženje su obogatile i brojne nagrade koje su obezbjedili predstavniciturističke privrede svih prisutnih crnogorskih gradova.

Direktorka NTO-a Ana Tripković Marković je, tokom boravka u Sarajevu, bila gošća emisije “Dobar dan BiH”, na TV Hayat.

Portal Analitika