Crna hronika

Za još tri mjeseca

Produžen pritvor Petričeviću i Pavićeviću

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore odlučilo je da produži pritvor Bojanu Petričeviću i Periši Pavićeviću za još tri mjeseca.

Produžen pritvor Petričeviću i Pavićeviću Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

"Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća isudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članovavijeća, produžilo je pritvor okrivljenom B.P. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelostvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG) i produženog krivičnog djelatrgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je "okrivljenom P.P. pritvor produžen zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 KZCG i produženog krivičnog djela trgovina ljudima iz člana 444 stav 1 u vezi sa članom 49 KZCG".

"Podsjetimo, okrivljenima B.P. i P.P. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 06. septembra 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 02. oktobra 2023. godine,tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 04. marta 2023.godine", zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika