Društvo

Zbog velikog interesovanja

Produžen konkurs za djecu „Maskota po mjeri“

Zavod za metrologiju, zbog velikog interesovanja, produžava nagradni konkurs pod nazivom „Maskota po mjeri” do 18. juna 2020.

Produžen konkurs za djecu „Maskota po mjeri“ Foto: Foto: Zavod za metrologiju
Izvor

Kreativni konkurs počeo je 18. aprila kao podrška Zavoda kampanji „Ostani doma“ i namjenjen je djeci uzrasta do 12 godina.

Do sada je na konkursu učestvovalo 76 djece iz Podgorice, Tuzi, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Ulcinja, Bara, Tivta, Kamenara, Herceg Novog, Pljevalja, Berana i Plava. Ukupno su stigla 92 rada maskota, a osim radova djece iz Crne Gore, Zavodu su stigli i radovi iz Vladičinog Hana i Čačka iz Srbije i Teslića iz Republike Srpske.

“Podsjećamo da je u okviru konkursa potrebno da djeca po uzoru na dizajnirane modele maskota za metar, kilogram, sekundu, amper, kelvin, kandelu i mol, izrade svoju izabranu verziju maskote. Pri tom mogu da koriste razne likovne tehnike: crtačke (olovka, tuš, pastel), slikarske (akvarel, tempera, kolaž), kao i vajarske (glina, papir, plastelin, kombinovana tehnika). Sve modele maskota učesnici mogu da pogledaju na web sajtu www.metrologija.me, kao i na propratnom posteru konkursa „Maskota po mjeri”, navode iz Zavoda za metrologiju.

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati fotografije procesa izrade maskote, kao i finalnog rada na email: maskotapomjeri@gmail.com. Jedan učesnik može da pošalje najviše četiri fotografije uz koje je potrebno navesti ime, prezime i godine djeteta, grad, kao i kontakt podatke.

Osim djece iz Crne Gore, Zavod za metrologiju poziva i djecu iz regiona da učestvuju u konkursu i fotografije radova pošalju na navedenu email adresu. Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije.

Cilj konkursa je podsticanje učenja i zabave kroz kreativne aktivnosti, kao i podizanje svijesti o značaju metrologije. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima i Međunarodnom sistemu jedinica (SI).

Najkreativnije učesnike očekuju nagrade: polaroid fotoaparat za osvojeno prvo mjesto, akciona kamera i društvena igra za drugo i knjiga uz školski pribor za treće mjesto.

Dostavljene fotografije Zavod objavljuje na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #maskotapomjeri, #zabavnametrologija, #porodicnametrozabava i #DistancaRukeMaska.

Ovo je drugi konkurs koji je Zavod za metrologiju organizovao u okviru podrške kampanji „Ostani doma”. Prethodni konkurs „Mjerioci u kuhinji” trajao je od 18. marta do 15. aprila.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.