Region

Zainteresovani mogu podnijeti prijave do 24. novembra

Prodaje se hotel Slavija u Beogradu

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100 državnog udjela hotela "Slavija" u Beogradu, metodom javnog nadmetanja, po početnoj cijieni, koja je jednaka procjenjenoj vrjednost kapitala od 24,9 miliona eura.

Prodaje se hotel Slavija u Beogradu Foto: N1
Portal AnalitikaIzvor

Zainteresovani mogu podnijeti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra, navedeno je na sajtu Ministarstva privrede.

Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra, a naknada za njen otkup iznosi 150.000 dinara.

Proglašeni kupac prodajnu cijenu će morati da plati odjednom.

Pravo na učešće imaju domaće ili strano pravno ili fizičko lice.

Kako je precizirano, kvalifikacioni uslovi za učešće u javnom nadmetanju za privredno društvo su da je samostalno ostvarilo poslovni prihod u 2022. godini u iznosu od najmanje 50 miliona eura i da je samostalno ostvarilo poslovni i neto dobitak u 2022. godini.

Ukoliko želi da učestvuje u nadmetanju investicioni fond mora da imao ukupnu aktivu u vrijednosti od najmanje 250 miliona eura u 2022. godini, dok fizičko lice mora da posjeduje novčana sredstva u iznosu od najmanje 25 miliona eura.

Pravo na učešće u postupku ima i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica, objavilo je Ministarstvo privrede.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.