Abiznis

Ministar finansija sa zvaničnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori

Privredu blagovremeno uključiti u proceduru izrade zakona i kreiranja politika

„Stvaranje predvidljivog i transparentnog poslovnog ambijenta, zasnovanog na vladavini prava, predstavlja osnov za privlačenje renomiranih stranih investitora i podsticanje ekonomskog rasta i razvoja države. Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja otvoreni su za sve oblike saradnje sa Američkom privrednom komorom, kako bi se unaprijedio poslovni ambijent“ istakao je ministar Milojko Spajić na sastanku sa delegacijom Američke privredne komore u Crnoj Gori, koju je predvodio predsjednik Komore Nikola Tripković.

Privredu blagovremeno uključiti u proceduru izrade zakona i kreiranja politika Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Saradnja sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja ostvarivaće se naročito kroz Komitet za poreze i Komitet za suzbijanje sive ekonomije, a u okviru AmCham programa „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“, čiji je osnovni cilj podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora, kroz blagovremeno uključivanje poslovne zajednice u proceduru izrade zakona i drugih propisa.

Ministar Spajić naglasio je da je saradnja u oblasti poreza i suzbijanja sive ekonomije od posebnog značaja, imajući u vidu da unaprjeđenje ovih oblasti predstavlja jedan od prioriteta ove Vlade. 

„Posebno me raduje činjenica da, u procesu reforme i unaprjeđenja poslovnog ambijenta, a koje predstavlja naše čvrsto opredjeljenje, uživamo podršku Američke privredne komore, koja je prisutna u 117 zemalja svijeta. Ekonomski rast i razvoj se najbolje mogu postići ukoliko postoji saradnja sa svim sektorima i relevantnim institucijama i tijelima“ istakao je ministar Spajić.

Na sastanku je dogovoreno da prvi koraci u osnaživanju saradnje budu u oblasti oporezivanja zarada. Cilj je da privreda bude blagovremeno uključena u proces kreiranja politika i izmjena zakonskih propisa koji regulišu ovu oblast.

Portal Analitika