Region

Protiv roditelja će biti podnesene odgovarajuće prijave

Privedena maloljetnica koja je na TikToku ismijavala masakr i veličala ubicu iz škole na Vračaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije priveli su na informativni razgovor maljoletnu djevojčicu koja je na TikToku snimala sebe, ismijavala masakr koji se dogodio na Vračaru i veličala ubicu K. K, potvrđeno je iz MUP za Nova.rs.

Privedena maloljetnica koja je na TikToku ismijavala masakr i veličala ubicu iz škole na Vračaru Foto: N1
Nova/N1Izvor

Budući da je riječ o maloljetnom licu, protiv roditelja će biti podnesene odgovarajuće prijave.

Na spornom snimku vidi se maloljetna djevojčica koja je uključila uživo snimanje na TikToku i pred stotinama fanova podržala krvavi pir u školi na Vračaru. Hvalila je K. K., ismijavala žrtve masakra, a potom je napravila i fan stranicu sa njegovom slikom, koja stoji u opisu njenog Instagram profila.

Ovo nije bila jedina neprimjerena reakcija na zločin koji se dogodio u beogradskoj školi.

U danu kada je ubijeno osam đaka i čuvar u OŠ „Vladislav Ribnikar“ pojavio se video u kome se djeca „igraju“ tako što pucaju na drugove u učionici, onako kako se to desilo nekoliko časova ranije na Vračaru.

Posebno surove bile su reakcije djece na društvenim mrežama koja su se šalila sa smrću djece, a hvalila ubicu.

U mnoštvu komentara na društvenim mrežama, vršnjaci K.K. su tragediju ocijenili kao nešto pozitivno frazama iz igrica poput „mega kill“, „count kill“, „8 killova nice“, a njega nazvali carem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da u četvrtak na teritoriji Srbije bilo 25 intervencija „zbog groznog ponašanja omladine koja imitira ubicu i još 20 lažnih prijava“.

Najavio je i da će biti provjereno 45.000 profila na društvenim mrežama „kojima se dopadaju ubice“.

U nezapamćenoj tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubijeno je osmoro djece i čuvar, a ranjeno je šest učenika i nastavnica. Ubica je njihov školski drug Kosta K, a još uvijek nije tačno poznato šta je tačan uzrok zločina koji je počinio.

Portal Analitika