Društvo

Pripadnici VCG i britanski marinci izveli helikopterski desant u rejonu Pljevalja

Pripadnici Vojske Crne Gore i Kraljevskog marinskog korpusa britanskih Oružanih snaga izveli su danas zajednički helikopterski desant u rejonu Pljevalja, u sklopu zajedničke obuke „Odlučan odgovor 22“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MOD).

Pripadnici VCG i britanski marinci izveli helikopterski desant u rejonu Pljevalja Foto: Ministarstvo odbrane
PobjedaIzvor

Prema njihovim riječima, desant je izvršen helikopterima Vazduhoplovstva VCG i Kraljevske mornarice, Bell 412, „Vajldket“ i „Merlin“, kao dio trodnevne napadne operacije, koju uvježbavaju pripadnici 1. Pješadijskog bataljona VCG i britanski marinci.

U toj operaciji učestvuju i mehanizovane jedinice dvije zemlje, čime se jača interoperabilnost i razmjenjuju iskustva.

''Više od 300 pripadnika kopnenih snaga, Vazduhoplovstva i Mornarice Vojske Crne Gore, uz 150 kolega iz Ujedinjenog Kraljevstva, od 28. oktobra izvodi niz kompleksnih aktivnosti širom naše zemlje u sklopu „Odlučnog odgovora 22'' navode iz resornog ministarstva.

Obuka će, prema njihovim riječima, biti završena prikazima sposobnosti u Pljevljima i barskom akvatoriju, gdje će pripadnici oružanih snaga Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva demonstrirati sposobnost da odgovore najkompleksnijim izazovima.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
a adačuš_neregistrovani
01.11.2022. 16:26

Je li to opet "dostavljaju" nekog popa srbijanskog????

12
1
k kudjeeeen_neregistrovani
01.11.2022. 17:36

@adačuš_neregistrovani kakav desant kad se naši helikpteri lako obore

0
1
a adačuš_neregistrovani
01.11.2022. 18:19

@kudjeeeen_neregistrovani Ja velju da dobro pregledaju helikoptere da nema đe koji pop srbijanski, jer ne mo'š ih išćerati vani.Kao buve će se raširiti po britanskima pa bruka.

3
0