Show biz

Princ Hari odbio poziv svog oca da boravi u kraljevskoj palati

Čarlsovu ponudu navodno je odbio jer nije uključivala punu zaštitu koju imaju drugi visoki članovi kraljevske porodice

Princ Hari odbio poziv svog oca da boravi u kraljevskoj palati Foto: Profimedia
Portal AnalitikaIzvor

Princ Hari odbio je poziv svojeg oca, kralja Čarlsa, da odsjedne u kraljevskoj palati prilikom posjeta Londonu ranije ovog mjeseca iz sigurnosnih razloga, prenosi britanski Telegraf.

Čarlsovu ponudu navodno je odbio jer nije uključivala punu zaštitu koju imaju drugi visoki članovi kraljevske porodice i koju je i on imao dok sa suprugom Megan Markle nije odstupio s dužnosti u martu 2020. godine.

Navodi se i kako je trebao da odsjedne na vidljivoj lokaciji, sa javnim ulazom i izlazom te bez policijske zaštite. Umjesto toga, odlučio je da odsjedne u hotelu, jer je smatrao da tako može doći i otići neopaženo.

Telegraf navodi i kako je Hari razočaran odlukom britanske vlade da mu se oduzme policijska zaštita dok je u Britaniji, na što se žalio i na visokom sudu u Londonu, ali je izgubio slučaj. Sada je dužan 28 dana prije svojeg dolaska u Veliku Britaniju o tome obavijestiti policiju, ako se želi prijaviti za objezbeđenje, koje mu mora odobriti odbor koji se brine o zaštiti članova kraljevske porodice i javnih ličnosti.


Princ Hari posljednji put je bio u Londonu na obilježavanju desete godišnjice Invictus igara, a tada se pisalo kako otac nije imao vremena za susret s njim jer je bio prezauzet. Koliko je poznato, Hari se posljednji put s ocem vidio u februaru ove godine, nakon što je kralj objavio da mu je otkriven rak.

Portal Analitika