Abiznis

Priliv stranih direktnih investicija na kraju jula oko 515 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju jula iznosio je 515,79 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 229,47 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

“Neto priliv stranih direktnih investicija od januara do jula iznosio je 286,32 miliona eura, što je 40,56 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u Biltenu CBCG, prenosi Mina. 

Ukupan priliv stranih direktnih investicija pao je 21,88 odsto u odnosu na uporedni period.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 49,23 miliona eura, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 180,24 miliona eura.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 319,38 miliona eura, što čini 61,92 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 259,92 miliona eura, a u preduzeća i banke 59,46 miliona eura.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 167,14 miliona eura, što je 32,4 odsto ukupnog priliva.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.