Crna hronika

Akcija podgoričke policije

Pretresom stanova pronađeni heroin, marihuana, oružje i muncija

Podgorička policija izvršila je pretrese stanova dvije osobe iz Podgorice za koje se sumnja da se bave prodajom narkotika i tom prilikom zaplijenila heroin, marihuanu, oružje i municiju.

Pretresom stanova pronađeni heroin, marihuana, oružje i muncija Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

„Prilikom pretresa stana koji koristi E.S. (44) pronađeno je 26 komada raznih tableta koje se nalaze na listi opijata i četiri komada municije. Predmet je dostavljen tužiocu na ocjenu i mišljenje“, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Takođe, dodaju oni, pregledom Podgričanina I.P. (35) za koga se sumnja da se bavi tzv. uličnom prodajom opojnih droga, pronađeno je pakovanje od 6 grama marihuane, a kasnijim pretresom njegovog stana pronađena su dva pakovanja marihuane težine 50 grama, zatim pištolj marke CZ M57 i četiri komada municije. 

„I.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djeloneovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pištolj i municija su poslati na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu“, kazali su iz UP

Podgorička policija je, dodaju oni, izvršila kontrolu B.B. (47) od kojeg su tom prilikom oduzeta dva pakovanja heroina ukupne težine oko 5 grama. Kako su kazali iz UP. protiv B.B. podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

„Pored toga službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su 17. i 18. februara podnijeli četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv četiri lica zbog posjedovanja manjih količina opojnih droga“, zaključuje se u saopštenju UP.

Portal Analitika