TV / Film

Preminuo kanadski glumac Kenet Mičel

Kanadski glumac Kenet Mičel, poznat po ulogama u seriji Zvjezdane staze: Diskaveri i Kapetan Marvel, preminuo je u 50 godini, potvrđeno je na njegovom Instagram nalogu. 

Preminuo kanadski glumac Kenet Mičel Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Kenet Mičel preminuo je od komplikacija povezanih sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom, poznatijom kao ALS.

„Teškog srca objavljujemo da je preminuo Kenet Aleksander Mičel, voljeni otac, muž, brat, ujak, sin i drag prijatelj mnogima“, piše u postu.

„Već pet i po godina Ken se suočavao sa nizom užasnih izazova zbog ALS-a. I na pravi Kenov način, uspio je da se izdigne iznad svakog od njih dostojanstveno i sa posvećenošću da živi ispunjen i srećan život u svakom trenutku“, dodaje se.

„Živio je po principu da je svaki dan poklon i da nikada nismo sami. Njegov život je pravi primjer kako neko može da bude ispunjen kada živi sa ljubavlju, saosjećanjem, humorom, inkluzijom i u zajednici“, završava se objava.

Na zvaničnom sajtu Zvjezdanih staza takođe su se oprostili od glumca koji je tumačio nekoliko uloga u ovom svijetu – Kol, Kol-Ša, Tenavik i Aurelio.

„Cijela porodica Zvezdanih staza šalje saučešće porodici Mičel, prijateljima, dragim osobama i obožavaocima širom svijeta“, piše na sajtu.

Mičel iza sebe ostavlja suprugu Suzan Mej Prat i dvoje djece, a zatražio je da bilo kakva donirana sredstva budu upućena u svrhu istraživanja ALS-a ili kao podrška njegovoj djeci.

ALS je progresivna neurodegenerativna bolest koja pogađa ćelije nervnog sistema u mozgu i kičmenoj moždini.

Portal Analitika