Fudbal

Preminuo dječak kome je Mbape posvetio gol u francuskom šampionatu

Dječak Lukas, kome je napadač Pariz Sen Žermena, Kilijan Mbape, posvetio gol prošlog vikenda u francuskom šampionatu, preminuo je u petak ujutru.

Preminuo dječak kome je Mbape posvetio gol u francuskom šampionatu Foto: EPA
agencijeIzvor

Ovaj osmogodišnjak se dugo borio sa rakom, ali nažalost nije uspio da pobijedi ovu tešku bolest i napustio je ovaj svet prerano.

Vijest o tome je pogodila francuskog fudbalera koji je s Lukasom ostvario prijateljstvo i posjećivao ga u bolnici. Mbape se od njega oprostio emotivnim riječima na svojem Instagramu.

“Sa velikom tugom obavještavam vas da je Lukas otišao da se pridruži zvijezdama. Veoma je teško naći riječi, ali potrebno je odati počast ovom dječaku ispunjenom ljubavlju, simpatijom i prije svega hrabrošću koji me je toliko naučio i sa kojim sam gajio čvrstu vezu. Pokušaću da te učinim ponosnim jer si ti pravi heroj. Ti zaslužuješ sve pohvale jer si se borio protiv svoje bolesti više od 10 mjeseci, a da se nikad nisi žalio. Izuzetno sam ponosan što sam mogao da ti budem drugar do posljednjeg tvog daha i vjerujem da ću biti zauvijek. Neka ti Bog podari put do neba, moj mali anđele. Volim te”, napisao je Kilijan Mbape na društvenim mrežama.

Portal Analitika