Abiznis

Preduzećima potrebna podrška u marketingu i PR-u da se pripreme za tržišnu utakmicu

Impact institut pruža podršku mladim preduzetnicima u oblasti marketinga i PR-a, poseban fokus je žensko preduzetništvo i poslovna mreža “Žene od uticaja”, navela je Sanja Milosavljević na događaju Unije mladih preduzetnika

Sanja Milosavljević, Impact institut Foto: Portal Analitika
Sanja Milosavljević, Impact institut
Portal AnalitikaIzvor

Preduzećima je potrebna podrška u oblasti marketinga i PR-a, kao i znanje o pozicioniranju brenda, saopštila je izvršna direktorica Impact instituta Sanja Milosavljević i dodala da treba da koriste nove formate i stvaraju autentične sadržaje.

Milosavljević je na događaju Unije mladih preduzetnika Crne Gore na temu PR u malim preduzećima – Trendovi za narednu godinu, kazala da je istraživanje koje je sprovela prošle godine pokazalo da je malim i srednjim preduzećima potrebna podrška po pitanju marketinga i PR-a.

“Kada se u startapovima i malim preduzećima govori o PR-u i marketingu to zvuči vrlo jednostavno, ali u praksi to je zahtevan i posvijećen rad sa medijima. Ljudima je potrebno znanje o pozicioniranju brenda, da budu u toku sa novim trendovima, kako da komuniciraju s medijima i kako da se obrate Ministarstvima, fondovima…”, kazala je Milosavljević.

Impact instutut je ovaj događaj, koji je bio namijenjen mladim preduzetnicima, organizovao u saradnji sa Unijom mladih preduzetnika. Cilj događaja je bio da informiše mlade preduzetnike, kako da pronađu nove partnere i postignu bolje rezultate u poslovanju.

Milosavljević je saopštila da je jedan od problema malih i srednjih preduzeća pronalaženje novih klijenata kao i potreba da umrežavanjem. “Medije mnogi vide kao partnere, ali ne znaju kako da komuniciraju sa medijima”, rekla je Milosavljević.

Prema njenim riječima, preduzetnik, koliko god bio razvijen, mora da razmišlja o radu sa medijima na kvalitetniji način. Ona je dodala da Impact institut pruža podršku mladim preduzetnicima u oblasti marketinga i PR-a, poseban fokus je žensko preduzetništvo i poslovna mreža “Žene od uticaja”. 

Milosavljević je položaj mladih preduzetnika u Crnoj Gori ocijenila kao tenzičan ali da postoji prostor da se izazovi pretvore u pobjede.

Uroš Bulatović

Predsjednik i osnivač Unije mladih preduzetnika, Uroš Bulatović, rekao je da je tom udruženju bitno umrežavanje i da se na događajima poput Business circle-a postižu najveći rezultati, zbog toga što ljudi pronađu kontakte u biznis sferi. “Prepoznaju se ideje i mogućnosti za saradnju koje mi kao organizacija možda nikada ne bismo uspjeli da prepoznamo”, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, takvi događaji dovode do sinergetskog efekta što je bitno u poslovanju, vođenju organizacije i generalno u preduzetništvu. Bulatović je, govoreći položaju mladih preduzetnika, ocijenio da ima prostora za poboljšanje. “Mladi će razmijeniti iskustva i udružiće se u borbi na tržištu”, rekao je Bulatović. On je naveo da mladi u Crnoj Gori imaju želju da uđu u biznis, ali da je otežavajuća okolnost što sistem nije okrenut ka mladoj osobi. “Želimo to da promijenimo, da neko ko je mlad i ko se prvi put oprobava u biznisu, da ima drugačije uslove na tržištu, kako bi uspio da se izbori sa svim”, zaključio je Bulatović.

Portal Analitika