Politika

Predstavnici PzP-a zabrinuti što nova Vlada nije odraz volje građana

Potpredsjednica PzP dr Branka Bošnjak i portarol PzP Nikola Bajčetić su se danas sastali sa direktorom fondacije Konrad Adenaur Stiftung, gospodinom Norbert Beckmann Dierkes-om i predstavnicom te fondacije u Crnoj Gori gospođom Sanijom Šljivančanin.

Predstavnici PzP-a zabrinuti što nova Vlada nije odraz volje građana Foto: PZP
Portal AnalitikaIzvor

Razmijenili su iskustva u vezi sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori, nakon parlametarnih izbora 2020. godine.

Predstavnici PzP-a su istakli zabrinutost što nova Vlada nije odraz volje građana iskazane na izborima, ali su naglasili da će preko parlamentarne većine učiniti sve da se kontroliše rad nove Vlade, kako bi predizborna obećanja data građanima i njihova iščekivanja bila ispunjena.

Obje strane su iskazale spremnost na intezivniju saradnju, s obzirom da je PZP punopravna članica IDU i AECR-a, a sada ima i poseban poslanički klub u Parlamentu Crne Gore pa će biti u mogućnosti da jasnije iskazuje svoja ideološka opredjeljenja i predlaže predloge zakona koji su okosnica partijskog programa.

Dierkes je upoznao predstavnike PzP-a sa svim programima koje ova fondacija realiziju u Crnoj Gori i regionu i najavio saradnju i podršku PzP kroz učešće njihovih predstavnika u realaziciji.

Portal Analitika