Politika

"Ponosni što uvodimo nove standarde na političkoj sceni"

Predsjedništvo DPS: Neposredni partijski izbori 28. januara

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista, na danas održanoj sjednici usvojilo je prijedlog Odluke o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora koji će dostaviti Glavnom odboru na odlučivanje, saopšteno je iz te stranke.

Predsjedništvo DPS: Neposredni partijski izbori 28. januara Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naveli, pomenutom odlukom definisano je da termin održavanja izbora, na kojima će se birati predsjednik i potpredsjednici partije, bude 28. januar naredne godine. 

"Na sjednici je konstatovano zadovoljstvo što Demokratska partija socijalista nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore, budući da će po prvi put svi članovi neke političke partije imati pravo glasa i učestvovati na ovakav način u izboru partijskog rukovodstva", ističe se u saopštenju. 

Takođe, dodaju oni, na sjednici je konstatovano da je potrebno nastaviti sa obnovom partije i na lokalnom nivou, te je, shodno odluci, predviđeno da se neposredni partijski izbori na lokalnom nivou održe na proljeće naredne godine.

"Finalno, nakon završenih izbora uslijediće i organizacija Kongresa čime će Demokratska partija socijalista dobiti i novi sastav Glavnog odbora i time zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu. Na sjednici Predsjedništva razmatrane su i ostale aktuelne političke teme", zaključuje se u soapštenju.

Portal Analitika