Politika

Predsjednik estonskog Parlamenta Juri Rataš danas u Crnoj Gori

Predsjednik Parlamenta Republike Estonije Juri Rataš boraviće danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, saopšteno je iz parlamenta.

Predsjednik estonskog Parlamenta Juri Rataš danas u Crnoj Gori Foto: Foto:Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

Nakon svečane ceremonije dočeka delegacije Estonije u organizaciji domaćina ovog događaja Alekse Bečića, uz vojne počasti i intoniranje himni dvije države, koja će biti upriličena na platou ispred Skupštine, dva predsjednika imaće tête-à-tête razgovor, nakon čega će biti održan bilateralni susret.

"Ovo je prilika da se ojača saradnja Evropske unije i Zapadnog Balkana, koja je od strateškog značaja i da se potvrdi podrška koju Crna Gora ima od Estonije na svom evropskom putu i u procesu integracija", najavljeno je iz Skupštine.

Osim zvaničnog obilaska zgrade Skupštine Crne Gore, delegacija Parlamenta Republike Estonije će sa delegacijom Skupštine Crne Gore u popodnevnim časovima obići i znamenitost Prijestonice Crne Gore Cetinja - Lipsku pećinu, a u čast visokog gosta predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prirediće svečanu večeru.

Portal Analitika