Svijet

Predsjednički kandidat krajnje desnice u Paragvaju uživo prenosio svoje hapšenje

Paragvajska policija uhapsila je krajnje desničarkskog političara Paragvaja Kubasa koji je pristalice pozvao da protestom isprave krađu na predsjedničkim izborima na kojima je on u nedjelju bio treći.

Predsjednički kandidat krajnje desnice u Paragvaju uživo prenosio svoje hapšenje Foto: AP/Fernando Romero
BetaIzvor

Kubas, iz „Nacionalne krstaške partije“ (National Crusade Party) je pritvoren po nalogu državnog tužioca koji ga tereti za kršenje mira, saopštila je policija.

Kubas je videom na Fejsbuku prenosio kada je po njega policija došla ispred njegovog hotela u San Lorensu.

On je u policijsko vozilo ušao ne pružajući otpor i nastavio da prenosi razgovor s policajcima.

„Sada vidite da sam u zatvoru. Svi kriminalci u ovoj zemlji treba da budu vezani lisicama kao Paragvaj Kubas“, rekao je on ironično o sebi.

Kubas je na predsjedničkim izborima u nedjelju osvojio 23 odsto glasova i potom pozvao pristalice i predvodio proteste koji su doveli do sukoba s policijom, uglavnom ispred izbornog suda u Asunsionu.

Najmanje 208 osoba privedeno je „zbog remećenja javnog mira i drugih kažnjivih djela tokom demonstracija“, saopštila je policija u četvrtak.

Organizacija američkih država, koja je rasporedila posmatračku misiju za izbore, saopštila je u utorak da „nema razloga da se sumnja u rezultat“ prebrojavanja glasova.

Santjago Penja iz Partije Kolorado koja je dugo na vlasti, lako je sa 43 odsto glasova pobijedio na predsjedničkim izborima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.