Show biz

Pravni tim Anđeline Džoli iznio nove optužbe: Pit bio nasilan i prije incidenta u avionu

Američka glumica Anđelina Džoli tvrdi da je fizičko zlostavljanje njenog bivšeg supruga Breda Pita "počelo mnogo prije" incidenta u privatnom avionu 2016, koji je rezultirao njezinim zahtjevom za razvod od holivudskoga glumca. 

Pravni tim Anđeline Džoli iznio nove optužbe: Pit bio nasilan i prije incidenta u avionu Foto: harper's bazaar
Portal AnalitikaIzvor

To stoji u dokumentima do kojih je došao Page Six.

Pravni tim glumice iznio je bombastične tvrdnje u pokušaju objavljivanja komunikacije koja bi dokazala da je Pit odbio da dopusti bivšoj supruzi da proda svoj dio njihove francuske vinarije Chateau Miraval osim ako ona ne potpiše ‘opterećujući‘ i ‘opsežan‘ ugovor o tajnosti podataka.

“Iako je Pitova istorija fizičkog zlostavljanja Džoli započela znatno prije porodičnog putovanja avionom iz Francuske u Los Anđeles u septembru 2016., ovaj je let bio prvi put da je svoje fizičko zlostavljanje usmjerio i na djecu. Džoli ga je tada odmah ostavila”, stoji u dokumentu.

Prema sudskom podnesku, ugovorom o tajnosti 60-godišnji Pit pokriva svoje "loše ponašanje, bilo ono povezano s Miravalom ili ne," u pokušaju da spriječi Džoli da javno govori o njegovom navodnom zlostavljanju.

Njeni advokati takođe su tvrdili da je Bred želio da se ona "ugovorno obaveže" na ćutnju nakon što je 2021. otkrio da je predala zapečaćene dokumente, koji su se sastojali od "e-mailova, sažetka svjedočenja porodice i drugih dokaza", kako bi se riješio njihov spor oko starateljstva nad djecom.

U to je vrijeme Pit je pristao kupiti Anđelinine dionice francuske vinarije, ali je navodno odustao jer se bojao da bi zapečaćeni dokumenti njegove bivše "na kraju mogli postati javni", navodi se u dokumentima.

“Gospodin Pit odbio je da otkupi udio gospođe Džoli ako ona neće da ćuti zbog ugovora o tajnosti", rekao je njezin advokat Pol Marfi.

“Odbivši da kupi njezin udio u vinariji, ali ju je zatim tužio, gospodin Pit je direktno doveo u pitanje zašto mu je taj ugovor toliko važan i za što se to tačno nadao da neće isplivati u javnost: njegovo zlostavljanje gđe Džoli i njihove porodice”, nastavio je, referirajući se na Pitovu tužbu protiv Džoli iz 2022. jer je prodala svoje dionice u vinariji drugoj strani.

U podnesku se takođe tvrdi da Džoli "nikada nije podnijela tužbu" protiv svog bivšeg supruga jer je "vjerovala da je najbolje da Pit prihvati odgovornost da pomogne porodici da se oporavi od posttraumatskog stresa koji joj je prouzrokovao.”

Međutim, izvor blizak glumcu rekao je za Page Six da Džoli "kontinuirano pokušava da odvrati pažnju od pravnih gubitaka, nudeći nerelevantne ili netačne informacije" u daljnjim sudskim podnescima.

"Postoji obrazac da svaki put kada izgubi, ona se nastavi vraćati na ovo... ovdje nema ničeg novog", dodao je izvor.

U sudskim se dokumentima takođe navodi da je Džoli bila ta koja je predstavila ‘još širi‘ ugovor o tajnosti, dok je Pitov pravni tim predstavio ‘standardni‘ ugovor, isključivo namijenjen ‘zaštiti poslovanja‘.

"Klauzula je takođe jasno rekla da Džoli neće imati ograničenja da govori u vezi njihovog brakorazvodnog postupka ili postupka oko starateljstva. Posebno je navedeno: ‘ova obaveza, međutim, neće ograničiti mogućnost bilo koje strane da podnese bilo kakve zahtjeve, podneske ili svjedočenje u bilo kojem pravnom postupku‘", navodi se.

Podsjetimo, bivši holivudski par zajedno je kupio Château Miraval 2008, a imanje koje je ujedno i vinograd, poznato je po nagrađivanom pjenušavom roséu.

Portal Analitika