Društvo

Eparhija Budimljansko - nikšićka

Nikšićko sveštenstvo pozvalo građane da budu disciplinovani

Sveštenstvo i monaštvo arhijerejskog namjesništva nikšićkog Eparhije Budimljansko-nikšićke uputili su riječi zahvalnosti medicinskim radnicima u borbi protiv korona virusa, ali i apelovali na građane da budu disciplinovani kako bi pomogli i dali maksimalan doprinost u suzbijanja epidemije. Kako se navodi u saopštenju, iz osjećanja velike obaveze i ljudske potrebe upućuju najtoplije molitvene i zahvalne riječi medicinskim radnicima u Nikšiću.

Nikšićko sveštenstvo  pozvalo građane da budu disciplinovani Foto: FB printscreen
Portal AnalitikaIzvor

''U borbi protiv ove pošasti koja nas je zadesila oni su ti koji su na prvoj liniji fronta i za divljenje je njihova požrtvovanost da pomognu svakom oboljelom, pritom izlažući svoje zdravlje, i zdravlje svojih porodica, riziku i opasnosti. Znamo da nam je sada potrebna mudrost, jedinstvo, pogotovo ljubav jednih za druge i saosjećajnost da bismo zajedno pobijedili ovu novu zaraznu bolest koja je uzela maha u našem gradu. Sada smo svi na ispitu da budemo ljudi i da maksimalno pomognemo našim ljekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, vozačima i drugom medicinskom osoblju'', navodi se u saopštenju sveštenstva i monaštva arhijerejskog namjesništva nikšićkog.

Apelovali su na sve pravoslavne vjernike kao i sve ljude dobre volje grada Nikšića da budu disciplinovani i obazrivi u ponašanju, odgovorni prema sebi i drugima.

''Da molitveno sjedinjeni damo pravi odgovor na ovo iskušenje. Grad Nikšić ima moćnoga zastupnika pred prestolom Gospodnjim, u ličnosti Svetog Vasilija Ostroškog kome ćemo kao i drugim svetiteljima upućivati tople i usrdne molitve, za sve oboljele, za njihovo brzo ozdravljenje kao i za njihove bližnje i medicinske radnike koji se o njima staraju da uz Božiju pomoć nadvladamo i pobijedimo ovu bolest. Sigurni smo da ćemo tako izaći, iz ovog iskušenja, još bliži jedni drugima! Ono što nas ne slomi to nas ojača'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika