Zabava

Poznati učesnici Sanrema: Čuveni pobjednici iz 1985, niz poznatih pop zvijezda i aktuelni ‘kralj trepa’…

Niz pobjednika prethodnih izdanja, nekoliko legendarnih imena italijanskog popa, te autori koji pripadaju novim muzičkim pravcima, nastupiće od šestog do 10. februara sljedeće godine na 74. festivalu Sanremo.

Poznati učesnici Sanrema: Čuveni pobjednici iz 1985, niz poznatih pop zvijezda i aktuelni ‘kralj trepa’… Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori su danas objavili kojih će 27 izvođača biti u konkurenciji, pri čemu će im se u međuvremenu pridružiti još troje najboljih sa festivala mladih izvođača.

Jedna od zanimljivijih vijesti je da će na Sanremu nastupiti sastav Ricchi e Poveri, koji je 1985. osvojio festival.

Na Sanremo se vraća i nekadašnja pobjednica Ema Marone, koja je nedavno objavila novi album, a zanimljivo je kako će u Aristonu nastupiti i najveća italijanska trep zvijezda Geolier.

Među bivšim pobjednicima koji će nastupiti na Sanremu 2024. je i Diodato, ali i Franćesko Renga, koji će nastupiti u duetu sa još jednim popularnim autorom iz prethodnih decenija – Nekom. Među 27 izvođača je i pobjednik iz 2019. godine – Mahmud.

Sljedeće godine na festivalu će nastupiti i jedna od najpopularnijih italijanskih pop muzičarki Analiza Skarone, a debitovaće i napuljski bend The Kolors, koji je ljetos imao veliki hit “Italodisco”.

Na listi izvođača koji će nastupiti na Sanremu su Ricchi e Poveri, Ema, Diodato, Il Tre, Mr Rain, Renga i Nek, Analiza, Sanđovani, Alfa, Fjorela Manoja, Geolier, Anđelina Mango, Đakopo Damiko, Fred de Palma, La Sad, Gazel, The Kolors, Negramaro, Irama, Rose Villain, Mahmud, Loredana Berte, Il Volo, Alesandra Amoroso, Big Mama, Ghali i Manini.

Portal Analitika