Regioni

Apel vozačima da smanje brzinu na dijelu puta između Vranjine i Virpazara

Povrijeđena vidra u NP Skadarsko jezero, prebačena u veterinarsku ambulantu

Služba za održavanje ambijentalne higijene i infrastrukture NP Skadarsko jezero tokom redovnih aktivnosti na terenu danas je zatekla povrijeđenu vidru na potezu između Vranjine i Virpazara. 

Povrijeđena vidra u NP Skadarsko jezero, prebačena u veterinarsku ambulantu Foto: NPCG
Portal AnalitikaIzvor

„Brzom reakcijom i koordinacijom naših službi i stručne saradnice za zaštitu faune sisara Belme Šestović vidra je prebačena u veterinarsku ambulantu "Mont Vet" kako bi joj se u što kraćem roku pružila neophodna pomoć. Nadamo se pozitivnom ishodu liječenja kako bi ova mlada vodena ljepotica bila vraćena u svoje stanište“, saopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG). 

Oni su apelovali na vozače da smanje brzinu na dijelu puta između Vranjine i Virpazara gdje vidre često prelaze iz jednog u drugi dio jezera. 

„Vidra je zakonom zaštićena vrsta. Ima status NT (Near Threatened – blizu ugroženosti) i trend populacije se smanjuje u odnosu na IUCN Crvenu listu ugroženih vrsta. Nalazi se na spisku Direktive o staništima, spisku Bernske i Bonske konvencije. U Crnoj Gori je zaštićena prema Rješenju o stavljanju pod zaštitu pojedinih biljnih i životinjskih vrsta ( Sl.list RCG br. 76/06)“, podsjetili su iz NPCG.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.